2015. november 20., péntek

Szigetlakó mindennapok

Ha felénk sodor az élet, és kikötsz Filantrópia szigetén, könnyen felöltözhetsz, ha fázol vagy, ha egy csinos darabra fáj a fogad. Persze nem tartunk több méretet (kivétel a 40 db matekversenyes póló), mégis akad mindig valami jó.

A sziget az egész fogyasztói társadalomról is segít képet alkotni, három hét alatt is leképezi a globális tendenciákat: valóban a ruhákat cirkuláltatjuk a leggyorsabban a legtöbb beérkező adomány ruhákból áll, s a ruhaadományok is többnyire női és gyerekruhákból. Minden mást lassabban fogyasztunk el, mindeközben a férfiak komótosabban öltözködnek. :) De jó is nekik!?

A tárgyakról gondolkodom, a tárgyakról beszélünk. A minap igen sok elkelt, és megéreztük a dolgok hiányát. 

Érkezett már hozzánk méltán híres meggymagozó, avatatlan római tál, virágos hangulatban faragott tükör, üvegedények pompás színekben, amelyekre először egy atipikus férfikarakter csapott le, csészék különféle kultúrákból, korondiak dögivel, egy darab hálózsák és mellé egy remek könnyű sátor, néhány walkman és egy új filctollkészlet, csinos és vicces textil állatfigurák a gyáripar és a kézműves műhely asztalairól (ebből két fő oroszul énekel, egy fő robot), két vidám pipa, no meg egy rakás érintetlen füzetcímke, és még sorolhatnánk, hogy a ..., de azért egyáltalán nem olyan hosszan, mint a harisnyák, sapkák, babaruhák, kombinék, blúzok, farmerek és női ruhák tarka sorát.



Kikötött már nálunk sok könyves doboz is, amelyeket természetünknél fogva nagyon szeretünk, pláne, hogy minden dobozra jut egy igazán meglepő cím. Várjuk rendületlenül kiváló köteteiteket felhőtlenül pakolhattok, mi majd válogatunk! Rendelkezésünkre áll egy, hála égnek folyamatosan fogyatkozó klasszikus bakelitgyűjtemény. Mesés borítókkal, 300 Ft/db.

A könyvek a szigeten 100, 300, 500 Ft-ba kerülnek. Yess!

Délutáni ablak. Köszönjük a környék egyetlen fájának, hogy ide nőtt :)
Ruhák roskadásig: 150 Ft-os vegyes, 400 Ft-os gyerekruhás kutatórekesszel

Csecsebecsék és más hasznosságok, szépségek a szalon pulton, többek közt a Márton napon érkezett angyal. Lao Ce már elutazott.

Mintázatok sor. / Blúzok 1.

Mintázatok sor. / Zakók 1.

A nőcis sarokban elszabadultak a színek és a fények
Jól értitek, igen: hozhattok még nekünk sok háztartási jót: konyhai és más hasznosságot, ami nálatok csak parlagon hever, dísztárgyat, ékszert, akár kisgépeket, elektronikai kütyüket.

Tehát a gardrób után érdemes átgondolni a spájzot és a konyhát, a nappalit és a műhelyt, aztán az irodafiókot és a garázst... Mi már javában benne vagyunk az otthonmegújító programban :), elkapott a hév és mindent hozunk, ami otthon akár egy percig is elgondolkodtat, hogy kell-e. Kell-e? Helyettük jöhetnek az épp szükséges javak: végre egy öv a nyakkendő övek helyett, végre egy kedves sál, amit tényleg szeretek és nem csak rajtam ragadt, és így tovább. Irány a földi boldogság! :)

Természetesen a ruhaadományokat is szünet nélkül köszöntjük, öröm tűz is ég minden nap tornyainkban: hozhattok bármit, ami jól esik, de férfi ruhákért, idényjellegű holmikért külön mosolyok fakadhatnak a pult mögött. Majd meglátjátok!

Addig is, amíg pakolásztok, hallgassatok egy kis lélekmelegítőt ezúttal egy természetesen egyszerű és üde New Orleans-i bandától:



A Hurray for the Riff Raff tagjai éppen egy civil szervezeteket támogató, filantróp társaság, akik több civil kampányt támogattak már hozzáadott művészeti értékkel. Egyik kampányunk pl. a családon belüli és városi erőszak-megelőzéssel foglalkozó Trayvon Martin Foundation, a másik egy gender-közi békét támogató szervezet a Third Wive Foundation, amelynek projektjeit maguk, a hatrányos helyzetű fiatalok vezetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése