2020. április 26., vasárnap

Adományboltbéli víg napjaim

   

   Mi nagyon különleges helyzetben vagyunk ebben az amúgy is különleges helyzetben. Nem kell eltartanunk senkit, a jövedelmünk nincs veszélyben (még), van ennivalónk s még a nap is a teraszra süt a délelőtti órákban. Olyan, mintha vakációzni küldtek volna a négy fal közé, a Gyöngyház utcába. Csak éppen a család van máshol s a tipródás meg itt, hogy hol lenne jobb lenni: otthon, ahol az esetleges fertőzéstől úgysem tudod megvédeni akit szeretsz, vagy itt, megülni ügyesen a fenekeden, betartani a szabályokat és megvárni amíg andra tutto bene.


        Közben persze dolgozunk is, rengeteg új dolgot tanultunk és remélem másoknak is okoz legalább egy mosolygásnyi örömet a munkánk.
 Nem tudom, hogy milyen annak, aki a családjával ül éppen otthon, de nekünk elég sok a szabadidőnk. Amikor éppen nem ötletelünk vagy videót vágunk, vagy neadjisten sörözünk a teraszon, olyankor mindenki el van saját magával. 
Szerintem nagyon nehéz aktívan szórakoztatni magad. Lehet foglalkozni sok mindennel, persze, el lehet merülni az önismeret bugyraiban vagy valakinek az instagram fiókjában s már el is telt pár óra, de mi az az aktivitás ami jól is esik és igényel is némi agyi munkát?  Én képeket, animációkat és videókat készítek, magamról,másokról, magamnak, meg azoknak akiket szeretek. Nem leszek profi a karantén végére és nem fogok díjakat elnyerni velük de egyáltalán nem számít, mert nagyon jól szórakozok a készítésük közben. A pozitív visszajelzés pedig nem dícséret formájában érkezik, hanem például úgy, hogy  más is elkezd hasonló technikával szórakozni.


 Csak, hogy egy példát említsek: nagyon hiányzott, hogy a négyéves unokaöcsémmel játsszam. Úgyhogy készítettem neki egy néhány másodperces videót, papírból kivágott lovagok lovagi tornáját. Másnap már neki is voltak papírlovagjai, s milyen jó, hogy van internetünk, s az én lovagjaim az övéivel harcolhattak a videochaten keresztül.

    Szóval nem könnyű az otthonülés, még úgy sem, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hiszen mindenünk megvan, amire szükségünk van. Csak az agyunkat meg az idegeinket kell rendben tartanunk valahogy. ;) És eddig úgy tűnik, hogy a játék elég jó megoldás erre. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése